Seeeeen morgon IGEN...

Nu får jag börja lägga mig tidigare, kan inte lägga mig vid 3/4 nu när skolan börjar.. Det går verkligen inte..
 
Idag blir det rätt lungt Julia kommer vid 5 och då ska vi rida Indus och Alli i sommar hagen och sedan ska vi laga mat  hasselbacks potatis och oxfilé.. yummie fast vi kommer ju självklart bränna upp hela huset hehe.
Så när mami kommer hem ska vi åka och handla godis och dricka, även glass omdem har sådan vi ska ha ;) 

Bakar..

Hej hej :) nu väntar jag på att mina maränger ska bli klara så jag tänkte slänga in ett litet inlägg bara för att ;)

Nu är Indus klar!

Nu har jag ridit men lilla explotions ponny woop woop ;)
Herrigud vilken ponny det är, red med hacket idag och han går sååå jäkla bra när han har det :D 
Tänk vilken ponny det skulle bli,shit! haha nu säger inte jag de bara för att jag älska ponnyer som helt plötsligt kan slänga iväg en bock lite här och där ;) utan för jag känner verkligen att han vill men vet inte hur han ska ta ut sin energi så han bockar och sticker istället ;)
här är några bilder från idag :D
ja så var det ju det med egen vilja också;)
Bus ponny xd , åh NU vill jag ha sommar och tävlingssäsong!
slippa alla tjocka kläder liksom! 

Sent godmorgon inlägg..

Godmorgon!
Nu har jag vaknat och ska äta lite sen ska jag ut till stallet och rida 2 små busiga ponnyer :) och sen ska jag putsa tränsen och bröstorna
Imorgon är det nyår och min kompis Julia kommer hit och ska vara här ett par dagar, men vi vet inte alls vad vi ska göra.. :o vi får se i vilket fall ;)
Haha Indus för någon vecka sedan, vacker eller hur ? ;)

Breaking dawn - part 2

Nu ska jag sätta mig och kolla på breaking dawn - part 2 och messa med goa vänner och dricka ramlösa och äta tortilla chips med cheese smak.. yummie <3

Tävlingar inplanerade!

Nu har jag anmält mig till 2 tävlingar som är helt bestämda med alla hästarna som en första tävling tänkte jag:) 
Maggie ska ju stå fram tills helgen efter nyår och sedan sättas igång lite sakta så jag har planerat in en tävling i februari på henne :) 
 
Aladdin ska mätas in den 2 januari 
27/1 pay N jump Skaraortens 60 & 70cm
 
Indus :
27/1 pay N jump Skaraortens 90 & 100cm
 

Maggie: 
2/2 februarihoppet i alingsås 105 & 110cm
 
En bild i riktig action ;) han bockade om jag minns rätt precis efter denna bilden hade tagits ;) (bilden är skit pgr mamma kan inte fota)

Snabbt inlägg

Nu har jag ridit och klippt Alli och jag tror att det är den gosigaste ponny jag någonsin har mött!!
Man kan verkligen inte bli sur på han när man rider för han är så gullig, hur mycket han än studsar på bakbenen och klänger och håller på ;)
Han kommer nog gå bra när han har blivit mer utbildad och går stadigare i formen :D

Nej nu måste jag verkligen försöka..

Nu känner jag mig verkligen lat men jag har verkligen inte känt för att blogga ett skit ;( 
Men nu måste jag a tag i det här och verkligen köra mitt eget rejs och strunta i allt & alla runt omkring mig och bara fokusera på mitt och på vad jag ska göra, sluta tänka på vad andra ska göra och så.. nu är det bara jag och mina grymma ponnyer och hästar... woop woop :D
 
Haft en bra jul? 

För det har jag haft!
 
Den 26 var jag iväg och hoppade pay N jump på wärmagården gick inte som jag hade tänkt mig..
Indus var på slänga av humör och försökte få av mig 2 gånger genom att hoppa rätt upp i luften och verkligen skjuta ut bakbenen i luften, hoppade 90 & 1m altså LB/ LA.
Han lyfte inte benen för min skull och jag som brukar rida med pelhamet och red på ett vanligt 3 delat bett hade inget att säga till om kunde inte bromsa och knappt styra men jag var nöjd även fast vi fick ett dåligt resultat..
 
Nu ska jag ut och rida lite pigga ponnyer och mysa med min Maggie som inte har haft något att göra på jätte länge.. 
Senare eftermiddag ska jag klippa liten Alli heh.. får se hur detta går ;) 
Första riktiga bilden på mig.. inte sant? ;)

De Niro stövlar beställda!

Nu har jag varit på Skara hästsport och beställt De Niro hopp stövlar bruna stl xs (att jag har så små ben!?!?) och köpt julklappisar till min fina Joanna :D 
Nu ska jag ut till stallet och rida Indus eftersom vi inte hinner åka till Hanaskede idag, vi får ta det imorgon istället ;) 

Godmorgon! eller nä jag blev ju väckt..

Har ni haft en bra morgon? 
Det har jag haft iallafall tills min pappa kom upp och väckte mig :( men han kunde ju inte veta att jag ville ha sovmorgon, han skulle ju bara fråga vad jag önskade mig i julklapp..
Önskade mig självklart något jag verkligen behöver, stövlar woop woop!då mina falsterbo stövlar spräcktes under Erika träningen och mina andra är sjukt för stora :( 
Ska ha dessa De Niro stövlar fast bruna 

eller dessa Mountain Horse Victoria High Rider
Båda är as snygga men jag ska självklart ta dem som passar bäst :) 
 
Om 2 dagar är det julafton och jag längtar ihjäl mig!! jag kommer nog aldrig växa ifrån julen (eller julklapparna iallafall ;) )
Men iår blir det ett litet undantag, det är första julen sedan jag föddes som vi inte har den hemma hos oss :/ 
 
Glöm inte bort frågestunden nu ;) fråga på ;) 

sämst bloggning.. Dumma mig

Hej!:) jag vet att jag är sämst på att blogga och det är för att jag aldrig har något att skriva om! 
Så jag tänkte ha en frågestund, Ja ;) jag ska ha en frågestund jag som hatar det och tycker det är otroligt tråkigt, men ni får ta och göra den rolig nudå så jag får tillbaka blogg suget ;)
Ju mer kommentarer/ läsare ju roligare är det att blogga :D 

 __________________________________________________________________________________________ 
 
Idag är det ju den 21/12-12 och det är ju mayafolkets sista dag i deras kalender, vilket skulle leda till jordens undergång och den skulle ju gått under kl 02.12 eller någonting sånt där inatt och sedan när den inte gjorde det så hittade dom på ett annat fånigt klockslag 14.08, gick jorden under då? Nej! självklart inte ;) 
Det här är bara en fånig myt för att skrämma världens befolkning,,, men att det har gått så j**** långt att människor tom. har tagit livet av sig.. det är ju helt sjukt :o 
 
Imorgon kommer dem nya hästarna till stallet, vi vet ingenting om dem så det ska bli kul å se :), dom kommer någon gång under dagen med en lastbil ifrån skåne.
Sen kanske vi ska åka med Indus och Alli till Hanaskede (ridhuset i axvall) eftersom det är helt fruset här och det är superduper halt här så man kan inte rida på vägarna heller, det går att skritta men inte mer, Alli går ju inte rida alls nu när det är så halt eftersom han går barfota, på söndag kanske vi åker med Maggie till ridhuset igen så hon också får ridas lite :) ska även boka massage för Maggie och Indus så snart som möjligt :)

Bilderna är ifrån höjdhoppningen på lusse jippot, kom över 1.45 sen började jag tveka så vi vägrade ut oss på 150cm :/ men Maggie var hur duktig som hellst :D 

Inte varit hemma :/

Ursh jag har inte varit hemma och när jag har varit hemma har jag inte orkat sätta mig net och tagit mig tiden att blogga..
 
Idag är det iallafsn lusse jippo på Skålltorp och det ska blir förjävla kul
14.00 börjar lucia tåget
ca 14.15 börjar höjd hoppningen (jag är med på Maggie)
Sen vet jag faktiskt inte vad det är för något mer heh ;) håller bara koll på mitt ;)
Så om någon timma ska jag ut och pyssla med Maggie lite, var ju och skulle hoppa gympa med henne hos Uno i onsdags men någon gympa blev det f*n inte hah.. vi kom faktiskt upp i 1m på hans tekniska svängar och Maggi kunde inte gå lungt en sekund.. nom nom nom.
En bild på stallet för det fanns ingen annan i denna datorn, hagen på långsidan av stallet är nu en paddock :)

Träning + plugg = wonderful

Ursh mår dåligt över att jag inte bloggade igår men jag är faktiskt ingen robot, jag kan inte vara hemma och blogga samtidgt som jag är ute på träning, eller som när jag pluggar, då måste jag konsentrera mig på pluggandet!.
Så är det bara :) 
Nu sitter jag och äter clementin och har precis bytt om för jag ska åka och rida lite för Uno Bohman, ska hoppa lite gympa med Maggie :)
Har inte kunnat rida henne på länge pgr av att hon inga snösulor har och att olja i hovarna hjälper inte :( så hon kommer nog vara alldeles till sig idag :D 
 
På söndag är det lusse jippo på Skaraortens och jag ska vara med i höjdhoppningen, får se hur detta går nudå ;), har ju bara hoppat 1.40 på henne och då åkte jag av, men vi klarade det första gången ;) 
 
min vackra <3 

Varning långt inlägg xD

Det är ju mitt första "riktiga" tävlings år det här, och ända fram tills jag fick Nelle "Maggie" så har det varit lite upp och ner, det var alltid minst 1 ner med Indus och jag tyckte det bara blev tråkgt att tävla för han kunde inte sköta sig..
Det var då jag tävlade för Ridklubben i Lidköping, sedan när jag bytte till Bästa coach Erika Andersson (som jag även tävlar mot på Maggie) hon hjälper mig på bangången när vi är på tävlingar tillsammans och även på träningarna går det super bra.
Indus som var den lata ponnyn som alltid fick hoppa lägst kunde minst, men nu har han utveklats otroligt sen bara i sommras, och Maggie ska vi inte snacka om, Första träningen med henne var lite jobbig (för jag var inte van) men Erika som hade tränat henne med en annan ryttare, hade aldrig sett henne sådär lungn som hon var då, och det har bara gått bättre och bättre, jag har gått upp mig i höjderna från 95 till felfria 120 starter på pay N jumps.
 
I vår ska Indus och jag bara starta LB/LA och försöka kvala 7 års SM som går i LA/LA/MSVB.
Och Aladdin ska jag vara med på några pay N jumps och sedan gå upp på någon LD och sen börja kvala 4 års SM som går i LC.
Maggi vet jag inte riktigt hur jag ska göra än men jag ska nog börja om från början lite och va på 1m ett tag sen får vi se till sommaren :)
Det blir ju lite jobbigt när jag har 3 hästar på 3 olika nivåer, men det här kommer nog att gå bra :D
 
Indus :
3 vinster
1 3:dje plats
4 fjärde placeringar
1 9onde plats
2 ungponny kval :)
 
 Maggie :
6 vinster
1 andra placering
2 tredje placeringar 
1 fjärde plats 
på nåstan 4 månader :D
ja jag glömde nummerlappen på bröstan xd
 

2012 börjar så mot sitt slut.

Ja idag är det den 10: onde december och det är bara 14 dagar kvar till julafton :D, och bara 25 dagar kvar tills 2013  :))
Förlåt att jag inte bloggade varken i lördags (inlägget som blev var ett tidsinställt) eller i igår, vi kom nämligen hem vid 3 och när jag tittade på klockan sista gången så var klockan halv 5 och sedan vaknade jag vid 20 över 9 igen och inatt har jag bara sovit någon timme i sträck..
På pappas kalas stog ju jag och min bästis Joanna i baren och vi samlade ihop ungefär 1100/1200 var :D
Här ska det shoppas ;)
 
Nu ska jag sätta mig och förbereda ett nytt inlägg där det står om mitt tävlings år och lite smått och gott ;)
 
Vinst i lagklassen i div.2 i gäsene! (y)

Hiss till treadstone ! (Y)

Jag vill hissa treadstones läder och utrustning så grymt mycket ! 
Har ganska mycket läder prylar ifrån treadstone ;) och det är verkligt värt sitt pris :D 
Speciellt dessa graman tyglarna, lät mina svarta (som för övrigt någon har snott) ligga ute i paddocken i drygt en vecka i regn och sedan torka på det, men lädret var fortfarnade det samma! det kallar jag kvalité, om man jämför med vissa som man inte kan rida i regn med utan att man måste putsa direkt efter ;/ 
har även detta tränset som är SUPERBRA kvalité på, älskar det :D

Lastbil som har vält på E20

Jag har suttit i en j**** bil kö i 1.5 timma på E20 mellan skara och vara, så sjukt tråkigt.

Vi skulle åka och förbereda till pappas 40 års fest imorgon, duka och så, jag och min bästis Joanna ska vara bartenders ;) 

Redan första veckan på blogg.se så krånglar det :/ publicerade ett inlägg vid ca 1 tiden och de har varken publicerats eller finns kvar.. Så sjuukt dåligt :( men idag är det ju fredag så det är ju inget at sitta och lipa över :D

Imorgon lär det bli dåligt med live uppdate men jag ska sitta i några timmar nu och göra tids inställad inlägg för imorgon och på söndag eftersom det kommer bli mycket sent och jag kommer vara helt död på söndag.

 

Vad vill ni läsa om då ? :):) kom med lite förslag :)

En lagom fin bild in action ;) oredigerad dvs.... ska sätta mig och kolla igenom bilderna också och redigera lite ;) 

 


Det finns fler bett än vad man kan räkna till

Vad använder jag för bett?

Jag har ganska starka hästar, och då blir det ofta diskutioner om varför jag använder skarpare bett..
Jag använder Sprenger universal bett som vissa ofta tror det är ett pessoa bett och börjar klaga över, men när jag säger att det är ett sprenger så säger ingen någonting då är det helt plötsligt helt lungt.. 
Lite mysko det där ;) 
 
sedan använder jag ett bett från shires med sweet iron och mässing med lite häveffekt 
hittar dock inte någon bild på detta bett men ska fota det så snart som möjligt 
det ser igentligen ut som ett vanligt 3 delat bett fasst det är 2 öglor inne i ringen, en för sido stycket så bettet ska vara mer stilla i munnen och en ögla för lite hävstångseffekt har dock tygeln mitt i ringen istället nu när jag använder gramanen..
 
På indus använder jag ett vanligt gummi pelham eftersom han oftast blir stark och lång, jag kan tyvärr inte kontrolera det om inte jag har ett skarpare bett då han hellre skiter i mig och river, eller stegrar och fjantar sig.. (på detta bettet kan jag ta tag i han på ett annat sätt än på ett vanligt 3-delat bett, nu kan jag liksom göra ett "hörredu så gör man inte" och sen är det bra då har han fattat piken ;) )
tönt ponny 
 
På Aladdin använder jag ett vanligt 3-delat bridong bett med tredstone bettringar, bridong bett är ju smalare och skarpare än dem vanliga betten(används till kandar stången).. men som sagt det är ju handen som bestämmer om bettet är skarpt eller milt.

Hatar snö. bort med dig :(

Ursh snö är det värsta som finns speciellt snö storm :( Kom inte iväg på tävlingen idag pgr. av att de är snö storm och att billinge backen är för osäker att åka i :p 
Inte kul alls :( Men de blir väl ut sedan och rida liite på Aladdin, Indus och Maggie..
Juste jag har inte berättat om Aladdin min 3 åriga inridnings ponny som jag ska försöka kvala 4 års SM på, som går i LC.
Han har varit riden i ca 2 månader nu, innan jag fick han hade han inte haft ryttare på ryggen mer än 3-4 gånger innan och nu för 2 veckor sedan gick han sin första pay N jump 50,60cm väldigt duktig och så lung på nya ställen även fast de är pubilk och han aldrig sett så mycket hinder på en och samma gång eller varit ensam i ett ridhus..
Han är efter Joelsbo Coulthard (ex.Coulthard) RW 116 och hans morfar är Ernford Jester RWR 3 .
De är lite kul att Enford är hans morfar för det är våra egna uppfödningars pappa ;) 
Fast han står som hingst på blå basen men det är han inte 
Aladdin på hingst bete för något år sedan.
Det är är vad jag kallar kapacitet.. dvs. om det inte hade varit ett hinder ivägen ;) 
Snöpinnar är något vädigt intressant för små 3 åringar ;)

Så mycket att göra, så lite tid..

 
 
 Idag är de så mycket att göra så att jag skulle behöva ha 28 timmars ljus..
Imorgon bär det av till grevargårdens christmas show och då är det mycket att göra innan, Maggie ska borstas och knoppas sedan ska ju allt putsas och packas.. 
Sendan ska ju Indus ridas också, i snöstorm kanske jag ska tillägga ;) 
 
 Hur är vädret hos er ? 
Bild ifrån helgen.. Omhoppnigssits asså ;)

Ni är inte lite grymma?

Inte lite grymma?
Jag har inte bloggat eller någonting, bloggen blev helt klar idag och jag vill bara tacka Carolina på www.Asslatjejerna.se för den grymma designen :D älskar den!
Jag hoppas statistikten bara stiger och stiger ;)
Imorgon börjar jag blogga på riktigt så ni får hänga med i mitt liv från dag 1!
Gjorde bara ett snabbt inlägg nu innan jag lägger mig..

Bloggen är under uppbyggnad

/Designer